Arranca una nova edició de la Marató de la Fageda!

De Marató de la Fageda

NOVA WEB: http://www.maratolafageda.cat/

Atenció!!!

Arranca la nova edició de la Marató de la Fageda i la Marxa Pujada a Pallerols.

El 17 d'Abril de 2011 tornarem a fer gaudir a tothom que vulga vindre dels nostres increïbles paratges i d'un dia d'esport i muntanya que no oblidareu mai.

El bloc deixarà de ser operatiu i tindrem una nova plana web. En breu penjarem la nova direcció per a que pugueu buscar tota la informació.

Salutacions.

Gràcies a tothom per vindre a participar a la edició de la 1a Marató de la Fageda i la 2a marxa Pujada a Pallerols.
Esperem que hagueu disfrutat molt durant tot el matí i l'any vinent vulgueu repetir.
Us esperem!

Gràcies!

Aquí ja teniu les classificacions:

Parcial de la Marató

Temps de la Marxa
Introducció

La nostra situació privilegiada a la vora del riu Sénia, i al raser del Parc natural dels Ports; amb tot un ventall de llocs, indrets, paratges i on la natura és el principal mitjà d’interès i de descoberta i que ens dona peu a la promoció, gaudiment i model atractiu per a activitats de muntanya.

L’activitat de l’excursionisme als Ports s’ha vingut desenvolupant en major o menor mesura amb l’interès de descobrir el nostre territori, l’entorn del riu, atractiu d’alguns dels singulars pobles veïns, i el contacte directe amb la natura amb el mitjà tradicional com és anar a peu.

Això no s’hagués pogut fer sense aprofitar en part els camins i els senders que els avantpassats havien creat per a la seva pròpia vida rural; si bé el que s’ha fet recentment és recuperar algun d’aquests que havien quedat en desús i obrir-ne algun per tal de crear noves rutes.

Amb aquesta activitat que presentem hem pensat cobrir diferents àmbits; en primer lloc la promoció de la practica de l’excursionisme, un esport a l’aire lliure tant per als participants que s’estan iniciant com per als més experimentats amb les modalitat de marxa de muntanya i marató de muntanya; també la part pedagògica envers els coneixement de la natura i el respecte per ella.

INFORMACIÓ TÈCNICA

Marató de la Fageda:

Distància total: 42,5 kms

Desnivell acumulat: 4110 m

Alçada màxima: 1260 m

Alçada mínima: 363 m

Desnivell positiu: 2.060 m

Desnivell negatiu: 2.050 m

11 avituallaments.

Marxa Pujada a Pallerols:

Distància: 17,6 kms

Desnivell positiu: 656 m

4 avituallaments.

US HI ESPEREM!

dilluns, 29 de març de 2010

Reglament

REGLAMENT
1. La marxa i marató està oberta a tothom que accepti aquest reglament i el reglament del circuit de curses de muntanya de les Terres de l’Ebre, sempre que la inscripció s’hagi fet correctament i dins del termini establert. més info. Es permetrà la inscripció i/o participació als menors de 16 anys i els menors d’edat; només en cas que presentin un justificant dels pares o tutors legals.
2. La sortida de la marató s’efectuarà a les 7:30 i la marxa a les 08.30 del dia 11 d’abril de 2010 al pavelló municipal d’esports i els participants disposaran de 8 hores des de l'inici de la prova per realitzar el recorregut de la marató i 4 hores el de la marxa. Hi haurà punts de control de pas que es tancaran si no s’entra en el temps establert. Qui arribi després de les hores fixades no constarà a les classificacions de l’organització. A la font del Retaule hi haurà un control de pas, que obligarà els corredors de la marató que no hagin arribat en 4,00 hores, a deixar el dorsal i abandonar la competició. Els corredors desqualificats que vulguin seguir corrent ho faran sota la seva responsabilitat.
3. Categories: Independentment de les normes de cada cursa, al Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre Trofeu Pam i Toc estableix les següents categories:
– Júnior dones: per a menors de 18 anys. És a dir que a 31 de desembre de l'any de la cursa encara no els hagin fet.
– Sènior dones: per a participants d'entre 18 i 40 anys, és a dir, que durant l'any de l'edició del Circuit facin 18 anys i que a 31 de desembre del mateix any, encara no hagin complert els 40 anys.
– Veterà dones: per a participants d'entre 40 i 50 anys, és a dir, que durant l'any de l'edició del Circuit facin 40 anys i que el 31 de desembre del mateix any, encara no hagin complert els 50 anys.
– Màster dones: a partir de 50 anys, és a dir, que durant l'any de l'edició del Circuit facin 50 o més anys.
– Absoluta dones: formen part d’aquesta categoria totes les participants dones de les categories anteriors.
– Júnior homes: per a menors de 18 anys, és a dir, que el 31 de desembre de l'any de la cursa encara no els hagin fet.
– Sènior homes: per a participants d'entre 18 i 40 anys, és a dir, que durant l'any de l'edició del Circuit facin 18 anys i que el 31 de desembre del mateix any, encara no hagin complert els 40 anys.
– Veterà homes: per a participants d'entre 40 i 50 anys, és a dir, que durant l'any de l'edició del Circuit facin 40 anys i que el 31 de desembre del mateix any, encara no hagin complert els 50 anys.
– Màster homes: a partir de 50 anys, és a dir, que durant l'any de l'edició del Circuit facin 50 o més anys.
– Absoluta homes: Formen part d’aquesta categoria tots els participants homes de les categories anteriors.
4. Rebran trofeu els tres primers atletes masculins i les tres primeres atletes femenines de la marató. Els tres primers atletes masculins i les tres primeres atletes femenines de cada categoria i el primer atleta masculí i la primera atleta femenina de la població de la Sénia.
5. Els trofeus atorgats no seran acumulables, és a dir, un o una participant només tindrà dret a l’obtenció d’un trofeu.
6. Si bé el mal temps no és motiu per suspendre la prova, l’organització es reserva el dret d’ajornar-la o fins i tot anul·lar-la si ho cregués convenient. La suspensió per qualsevol causa de força major de tota o de part de la prova no obligarà l’organització a retornar als participants l'import abonat per la inscripció.
7. L’organització no es fa responsable dels danys que puguin prendre els participants o dels que puguin ocasionar a altri.
8. L’organització entén que la signatura del formulari d’inscripció per part del participant significa que aquest està en condicions físiques i psíquiques adequades per dur a terme l’esforç que suposa la prova, i no es fa responsable de les lesions que se’n puguin derivar.
9. Hi haurà 11 avituallaments sòlids i líquids al llarg del recorregut per a la marató i 4 avituallaments sòlids i líquids per a la marxa.
10. Hi haurà assistència sanitària a la zona de sortida i d’arribada, així com durant l’itinerari.
11. Per al bon funcionament de la prova hi haurà controls de l’organització al llarg del recorregut per garantir la totalitat del trajecte per part dels corredors.
12. Aquest any s’incorpora un sistema de xips (veure la info al blog).Es obligatori que tots els que facin la marató vagin amb xip i passin per tots els punts de control inclòs el control de sortida per a no ser desqualificat. Cal retornar tots els xips en finalitzar la cursa.
13. L'itinerari estarà marcat amb la senyalització adequada. Abans d’iniciar la cursa s’informarà els corredors del tipus de senyalització amb què es trobaran.
14. El tram de camins asfaltats estarà obert al trànsit (a banda d’excepcions puntuals fixades per l’organització). Caldrà respectar doncs les normes de trànsit i senyals de circulació.
15. El dorsal haurà d’estar sempre visible ja que es necessari que els organitzadors el puguin validar. Així doncs, qui no el dugui en aquestes condicions quedarà exclòs de les classificacions finals.
16. L’organització podrà desqualificar de la prova els participants que mostrin signes evidents d’esgotament o de qualsevol alteració física o psíquica que posi en perill la seva salut, així com els que hagin comès una falta greu contra les normes, els seus companys o el reglament de la prova.
17. L’organització també es reserva el dret de poder desqualificar qualsevol participant que mostri una actitud inadequada amb l’entorn natural que l’envolta. En aquest sentit l’organització prendrà mesures per tal de deixar intacte l’entorn i recollirà totes les escombraries que pugui generar el pas dels participants.
18. Qualsevol atleta desqualificat de la cursa pels motius esmentats anteriorment, que vulgui seguir el recorregut fixat, ho farà sota la seva responsabilitat.
19. Els participants que abandonin la prova hauran d’informar immediatament a l’organització.
20. L’organització es reserva el dret de modificar l'itinerari i l’horari si ho considera oportú, amb l’autorització de l’autoritat competent i atenent sempre a criteris de seguretat de cara al participant o per causes de força major. Els participants hauran de seguir les indicacions de l’organització així com dels senyals que aquesta hagi establert.
21. L’organització es reserva el dret d’admissió d’inscripcions per motius de seguretat.
22. Les reclamacions es faran per escrit una vegada s’hagi acabat la cursa. La decisió de l’organització serà inapel·lable.
22. La inscripció serà limitada i es tancarà en arribar a 150 participants en la marató i en 150 participants a la marxa.
23. Les inscripcions es tancaran el dia 5 d’abril de 2010 a les 24.00 h.
24. El preu de la inscripció serà:
Marxa: 15€ pels federats i 20€ pels no federats.
Marató: 30€ pels federats i 35€ per als no federats. Descompte de 2€ per qui tingui xip propi.
A partir de la data esmentada anteriorment i fins el dia de la cursa , l'organització es reserva el dret d'acceptar les inscripcions al preu de 20€ euros els federats i 25€ euros els no federats en la marxa, i al preu de 35€ euros els federats i 40€ euros els no federats en la marató.
25. El repartiment de dorsals s’efectuarà el mateix dia de 06:30 a 7:15 hores per a la marató i de 07.30 a 08.15 per a la marxa.
26. El pagament de la inscripció es farà efectiu al compte 2100-0175-34-0200310433. La inscripció es podrà fer efectiva a través d’internet seguint els passos indicats http://maratofageda.blogspot.com/, i finalitzant-la ensenyant el resguard del pagament a l'hora de recollir els dorsals.
27. La participació a la prova suposa la total acceptació d’aquest reglament. Qualsevol incidència serà resolta per l’organització

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada